A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

LEVENSEINDE
Naar een ethisch kader. Een werkboek voor zorgverleners

Levenseinde. Naar een ethisch kader. Een werkboek voor zorgverleners' (Lannoo Campus) werd geschreven door dr. Ruth Piers PhD, dhr. Linus Vanlaere PhD, mevr. Sylvie Tack PhD, mevr. Annick Vansevenant en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen. Het werkboek biedt ethisch gedreven zorgverleners een stap-voor-stapaanpak met een waaier aan hulpmiddelen en leervormen.

De huidige levenseindezorg staat voor grote uitdagingen. Technologische vooruitgang zorgt ervoor dat we langer leven maar vaak ook langer zorgafhankelijk zijn. Dat er meer mogelijkheden bestaan dan vroeger maakt de keuzes er niet altijd gemakkelijker op. Tegelijkertijd willen zorgverleners en -organisaties waardevolle zorg blijven bieden. Dit werkboek wil helpen om dat doel te bereiken, door het versterken van de ethische expertise van de zorgverlener en de uitbouw van het ethisch beleid binnen de organisatie. Organisaties zorgen voor de nodige structuur en expertise, maar ook de gebundelde krachten van zorgverleners dragen in belangrijke mate bij aan een zorgvuldige en zorgzame levenseindezorg. Levenseinde.

De eerste 20 pagina's van het boek kan u hier gratis raadplegen.
De cover en de achterflap van het werkboek kan u bekijken door hier te klikken.

Het werkboek is te koop aan 15 euro voor leden en 12 euro bij aankoop van minstens 5 exemplaren. Niet-leden betalen 20 euro per exemplaar. Het boek is eveneens verkrijgbaar bij de netwerken palliatieve zorg en in de betere boekhandel. Voor de verzendingskosten klik hier.