A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Nieuwsflash 01/2019

Donderdag 31 januari 2019
 

IN DEZE NIEUWSFLASH
Overzicht van de verschillende onderwerpen, voor meer details: scroll naar beneden

 
AANKONDIGINGEN

 

Save the date! Nederlandse-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg 2019 in Antwerpen

Ben je geïnteresseerd in onderzoek over palliatieve zorg? Noteer dan alvast 21 en 22 november 2019 in je agenda! Samen met Palliactief (NL) en de Universiteit Antwerpen nodigen we je tijdens dit evenement uit om je wetenschappelijk onderzoek bekend te maken en/of op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in de sector.

Stel je graag je eigen onderzoek voor? Dan kan je vanaf 1 februari je call for abstract indienen.
Neem je graag deel aan de wetenschapsdagen? Dan kan je je vanaf 1 mei inschrijven.
Ben je op zoek naar meer info? Dan kan je voor dit alles vanaf morgen terecht op onze gloednieuwe website: www.wetenschapsdagenpz.eu.BELEIDSNIEUWS

Verhoging palliatief forfait naar 673.11 euro

Het palliatief forfait is een bijkomende tegemoetkoming voor geneesmiddelen, verzorgings- en hulpmiddelen die vereist zijn voor de thuisverzorging van palliatieve patiënten. In 2019 bedraagt het forfait 673.11 euro. Het wordt voor één maand toegekend en kan nog een tweede maal worden verleend indien de patiënt na afloop van de eerste dertig dagen verder aan de voorwaarden voldoet.

Lees meer op de website van het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering of in het document in de bijlage.

 

VORMINGSNIEUWS

Op 19 september 2019 organiseren wij in samenwerking met Panal de de Pallialine-opleiding 'Werken met de richtlijn delier bij palliatieve patiënten' in Heverlee. Tijdens deze opleiding geven dr. Huysmans, dr. Lemey en verpleegkundige Mevr. De Coninck meer uitleg over het ziektebeeld delier, de diagnose en de behandeling. Ben je op zoek naar een duidelijke, praktijkgerichte en multidisciplinaire uitleg over delier? Dan ben je bij deze casusgerichte opleiding aan het juiste adres.

Bekijk voor meer informatie de uitnodiging en/of schrijf je in bij Panal via de website of via e-mail

ONDERZOEKSNIEUWS

Starten met gesprekken over vroegtijdige zorgplanning in woonzorgcentra in Vlaanderen

Gesprekken over vroegtijdige zorgplanning gaan gepaard met een daling van het aantal ziekenhuisopnames en ongewenste levensverlengende behandelingen en een toename van het aantal overlijdens in de thuisomgeving en de tevredenheid over de zorg. Deze studie onderzoekt wanneer het proces van vroegtijdige zorgplanning wordt ingezet bij een opname in een woonzorgcentrum.

Meer lezen

 

VACATURE

 

Wij zoeken een stafmedewerker interne werking en vorming (50%)

Ben jij een gemotiveerde duizendpoot met organisatorische skills? Heb jij een bachelordiploma op zak en/of relevante ervaring? Wij zijn op zoek naar een collega die onze interne werking ondersteunt en meewerkt aan de ontwikkeling van ons opleidingsaanbod. Ben jij de medewerker die we zoeken? Lees dan hier de vacature en solliciteer via Paul Vanden Berghe (directeur) via 02.255 30 48 of via Paul.vanden.berghe@palliatief.be.

 

LEESTIP

Anders nabij - An Hooghe

In dit boek vertellen vijf ouders over het leven na de dood van hun kind. De verhalen worden gekaderd door psycholoog en relatie- en gezinstherapeut An Hooghe. De bedoeling is om steun te bieden aan lotgenoten en inspiratie aan zorgverleners. Het is niet enkel een boek maar ook een website waarop lezers meer verhalen en uitleg kunnen terug vinden.

Meer informatie over het boek op de website van Anders Nabij.

AANRADERS


Studiedag: palliatieve zorg= 4 + 1 pijler(s) in Oostende

De beroepsorganisatie voor verpleegkundigen (NVKVV) wijdt tijdens de 45ste Congresweek van de Verpleegkunde een volledige dag aan het thema palliatieve zorg. De studiedag vindt plaats op 27 maart 2019 in het Kursaal in Oostende en behandelt thema's zoals morele veerkracht, bemiddeling bij het levenseinde en (h)erkennen van levensmoeheid.

Voor meer informatie en inschrijvingen, kan je tercht op de website van het NVKVV.ACP-i in Rotterdam

Van 13 tot 16 maart 2019 vindt de International Advance Care Planning Conference (ACP-i) plaats in Rotterdam. Tijdens dit congres worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vroegtijdige zorgplanning gepresenteerd en besproken. Doelgroepen zijn onder meer onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers, ethici en andere geïnteresseerden.

Voor meer informatie en inschrijvingen, kan je terecht op de website van het ACP-i.

 PASSIE VOOR PALLIATIE

Projecten Prijs Passie voor Palliatieve Zorg 2018

Lees hier de projecten die werden ingediend voor de Prijs Passie voor Palliatieve Zorg 2018 in het kader van thuiszorg en educatie.


FEDERATIE PALLIATIEVE ZORG VLAANDEREN - Toekomststraat 36 - 1800 Vilvoorde - www.palliatief.be

Volg ons op FacebookVolg ons op TwitterVolg ons op LinkedIn

Vragen of reacties op deze nieuwsflash? Klik hier