A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Oproep getuigenissen

Emma, 27 jaar: "Op de palliatieve eenheid in het ziekenhuis heerste een warme, huiselijke sfeer en we mochten op bezoek komen wanneer we wilden. We werden er als familie ook enorm goed opgevangen. Zo konden we in alle rust afscheid nemen van mijn grootvader.”

Rudy, 68 jaar: “Dankzij de goede zorgen van onze huisarts en thuisverpleegkundige kon mijn vrouw tot het einde thuis blijven en thuis sterven. Het laatste jaar kwam er ook wekelijks een vrijwilliger langs voor een kop koffie en een praatje. Dat deed zo'n deugd

Hilde, 43 jaar, verpleegkundige: "Mensen bijstaan aan het eind van hun leven, dat is het meest waardevolle wat je voor je medemens kan doen. Je helpt om hun lijden te verlichten en om hun laatste levensfase zo goed en zo mooi mogelijk in te vullen."

Op dit moment werken we volop aan een nieuwe website. Voor de nieuwe website zijn we op zoek naar patiënten, familieleden of zorgverleners die willen getuigen over hun ervaringen met palliatieve zorg.

Ben je zorgverlener (arts, verpleegkundige, psycholoog, pastoraal werker, vrijwilliger…) en wil je graag getuigen over wat het voor jou betekent om palliatieve zorg te verlenen?

Ben je zelf patiënt of is iemand uit je omgeving ernstig ziek, en biedt palliatieve zorg jullie een belangrijke ondersteuning? Alle ervaringen zijn welkom:

Aarzel niet en mail je ervaringen naar aude.defurne@palliatief.be of bel 02 255 30 44.
Alle reacties worden discreet en vertrouwelijk behandeld.

Beeld: Vecteezy Hug Stock photos by Vecteezy