A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Is dit de eerste keer dat je onze website bezoekt?

Lees hier meer over wat palliatieve zorg is en lees hier meer over hoe palliatieve zorg in Vlaanderen georganiseerd is en waaruit het palliatief zorgaanbod in uw buurt bestaat.

Word ambassadeur van palliatieve zorg!

Heb jij een hart voor palliatieve zorg? Wil je je samen met ons inzetten voor iedereen die ermee te maken krijgt? Wil je ons helpen om het de aandacht te geven die het verdient? Dat kan! Door ambassadeur te worden. En het is nog eenvoudig en snel ook!

Heb je interesse? Lees er hier meer over of registreer je hier!
Over vroegtijdige zorgplanning

Kom hier meer te weten over wat vroegtijdige zorgplanning inhoudt of neem ook eens een kijkje op de website www.delaatstereis.be die volledig in het teken staat van dit thema. Ben je op zoek naar meer informatie over wilsverklaringen? Lees er dan hier meer over.

Over de netwerken palliatieve zorg

Lees hier meer over de werking van de netwerken palliatieve zorg en vind hier meer informatie over bij welk netwerk jij terecht kan.

Wij worden gesteund door:


Wij zoeken een directeur


Wij zijn momenteel op zoek naar een directeur (m/v/x). Heb je een motiverende en coachende leiderschapsstijl en een grote interesse in het politieke en zorglandschap in Vlaanderen? Heb je interesse of ken je iemand met het gezochte profiel? Solliciteren kan tot en met 31/03/2020.

Meer informatie vind je hier.

Euthanasieproces in Gent: ‘Levenseindezorg in Vlaanderen zal de verliezer zijn’ 

palsedIn Gent is de assisenzaak achter de rug tegen de drie artsen die euthanasie uitvoerden bij Tine Nys. Onze voorzitter en palliatief arts Gert Huysmans heeft via verschillende mediakanalen zijn bezorgdheid geuit over wat dit proces zal betekenen voor de levenseindezorg. Hij pleit voor aan een kritische evaluatie van de wet, die niet wordt ingegeven door vooringenomenheid voor of tegen. Lees meer. 

Checklist Palliatieve Sedatie nu beschikbaar 

Palliatieve sedatie is een medische praktijk die niet altijd eenvoudig is en grote deskundigheid en zorg vereist. Om de brug te slaan van de richtlijn naar een goede praktijk aan het bed van de patiënt heeft onze Werkgroep Ethiek een ‘Checklist Palliatieve Sedatie’ opgesteld. Het is een eenvoudig en laagdrempelig werkinstrument dat bruikbaar is in elke setting.

Bekijk en download de checklist hier.

Consulteer hier de gedetailleerde richtlijn palliatieve sedatie.

Vacatures partners

Medisch staflid palliatieve zorg / UZ Leuven

Het Palliatief Support Team (PST) en de Palliatieve Zorg Eenheid (PZE) binnen UZ Leuven zoeken één arts-staflid voor een 50% tewerkstelling. Solliciteren vóór 01/03/2020. Meer informatie.

2 Deeltijdse verpleegkundigen

De Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde (VUB / UGent) is op zoek naar 2 deeltijdse verpleegkundigen (m/v) in het kader van het internationaal onderzoeksproject DIAdIC. Solliciteren vóór 31 maart 2020. Meer informatie.

Giften zijn welkom

Wij proberen veel te realiseren met weinig middelen. Giften zijn daarom altijd welkom op ons rekeningnummer  IBAN   BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB met vermelding 'gift'. Hartelijk dank!


Een goed doel opnemen ...

... in je testament (duolegaat) kan fiscaal bijzonder interessant zijn. Let op: hierin treden wijzigingen op medio 2020. Klik hier voor meer info.