A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

Is dit de eerste keer dat je onze website bezoekt?

Lees hier meer over wat palliatieve zorg is en lees hier meer over hoe palliatieve zorg in Vlaanderen georganiseerd is.


Over vroegtijdige zorgplanning

Kom hier meer te weten over wat vroegtijdige zorgplanning inhoudt of neem ook eens een kijkje op de website www.delaatstereis.be die volledig in het teken staat van dit thema. Ben je op zoek naar meer informatie over wilsverklaringen? Lees er dan hier meer over.


Over PICT: Palliative Care Indicator Tool

De PICT is een eenvoudig en praktisch meetinstrument waarmee zorgverleners de palliatieve patiënt tijdig kunnen identificeren ongeacht hun aandoening. Dit gebeurt op basis van de ernst van de zorgnoden en niet enkel op basis van de levensverwachting. Kom er hier meer over te weten.

Over de netwerken palliatieve zorg

Lees hier meer over de werking van de netwerken palliatieve zorg en vind hier meer informatie over bij welk netwerk jij terecht kan.Wij worden gesteund door:


Giften zijn welkom

Wij proberen veel te realiseren met weinig middelen. Giften zijn daarom altijd welkom op ons rekeningnummer  IBAN   BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB met vermelding 'gift'. Hartelijk dank!


Een goed doel opnemen ...

... in je testament (duolegaat) kan fiscaal bijzonder interessant zijn. Let op: hierin treden wijzigingen op medio 2020. Klik hier voor meer info.

Werelddag Palliatieve Zorg: bedreigd, maar belangrijker dan ooit

Op 10 oktober is het Internationale Dag van de Palliatieve Zorg! Deze dag is meer dan ooit nodig, nu de coronacrisis palliatieve zorg wereldwijd onder druk zet. Tegelijk is een kwaliteitsvolle levenseindezorg nooit belangrijker geweest dan nu. Dat bewijzen we in de nieuwe reeks 'Coronaverhalen', die we op 10/10 in primeur lanceren. Bekijk hier de filmpjes met ontroerende getuigenissen van palliatieve zorgverleners en lees hier het persbericht: 'Bedreigd, maar belangrijker dan ooit.'

 

Nationale sensibiliseringscampagne 'Zorg en zoveel meer'

zorg en zoveel meer affiche

Op 28/9 start onze nationale sensibiliseringscampagine 'Zorg en zoveel meer'! Lees er hier meer over of surf naar de website www.zorgenzoveelmeer.be 

Bezoek aan WZC in corona-tijden

Het debat rond de bezoekregeling in woonzorgcentra is momenteel erg actueel. In de media klinkt steeds meer kritiek op de strenge aanpak in sommige voorzieningen. Wij geloven dat het ook in corona-tijden mogelijk is om mensen in woonzorgcentra warmte en kwaliteit van leven te bieden. We spraken erover met twee WZC-directeurs die bewijzen dat het kan. Lees hier onze visie en het interview! 

Beleid: Palliatieve zorg in tijden van covid-19

We stuurden een memorandum uit naar de verschillende overheden, waarin we opriepen om meer aandacht te hebben voor palliatieve zorg in tijden van corona. Lees het memorandum hier en het persbericht hier.

Palliatieve zorg maakt het verschil!

Het COVID-19 virus maakt geen onderscheid. Palliatieve zorg maakt wel een verschil. Enkel samen krijgen we het virus klein!

Ontdek hier onze boodschap over het belang van en de nood aan palliatieve zorg tijdens de coronacrisis en laat je inspireren door Dr. Gert Huysmans en illustrator Senne.

Webinar 'Afscheid, rouw en verlies in tijden van corona'

Om tegemoet te komen aan de vele vragen over kwaliteitsvolle palliatieve zorg in tijden van corona, ontwikkelden we deze webinar samen met drie experten en vier zorgverleners palliatieve zorg. Je kunt de sprekers ook in willekeurige volgorde bekijken. Via dit overzicht kan je rechtstreeks naar hun bijdrage doorklikken.

Hoe gaan wij het COVID-19 virus te lijf?Het corona-virus heeft een grote maatschappelijke impact en is ook voor onze werking niet zonder gevolgen. Wij zetten ons maximaal in om de verspreiding van het virus tegen te gaan en nemen daarom verschillende maatregelen. Lees ze hier

Bekijk ons advies voor netwerken palliatieve zorg en multidisciplinaire begeleidingsequipes hier en ons advies voor woonzorgcentra hier.

Word ambassadeur van palliatieve zorg!

Heb jij een hart voor palliatieve zorg? Wil je je samen met ons inzetten voor iedereen die ermee te maken krijgt? Wil je ons helpen om het de aandacht te geven die het verdient? Dat kan! Door ambassadeur te worden. En het is nog eenvoudig en snel ook! Heb je interesse? Lees er hier meer over of registreer je hier!