A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

 

« terug naar overzicht

Persbericht 5

 

Vrijdag 7 september 2012

Tien jaar wet op palliatieve zorg
De vergrijzing van onze maatschappij en de toename van patinten met chronische ziekten doet de vraag naar palliatieve zorg stijgen. Kwaliteitsvolle begeleiding van het levenseinde wordt dan ook steeds belangrijker.
Op 13 september, de Internationale Dag van de Palliatieve zorg zullen de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen en de KULeuven deze problematiek toelichten met cijfers van de laatste 10 jaar en onderzoeksresultaten. We kijken vooruit hoe de onze maatschappij zich best kan voorbereiden op deze nieuwe uitdagingen. Er zijn ook enkele getuigenissen die heel concreet weergeven wat het belang is van palliatieve zorg bij het levenseinde van een naaste.
Minister Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, het bestuur van de Federatie Palliatieve zorg Vlaanderen, KU Leuven rector Marc Waer en professor Johan Menten, cordinator palliatieve zorg UZ Leuven zullen het woord nemen.
Diverse organisaties uit de zorg (ziekenfondsen, zorgkoepelorganisaties, …) hebben hun krachtlijnen voor de toekomst van palliatieve zorg overgemaakt. U zal deze terugvinden in de persmap.
Aansluitend vindt het 9e Vlaams Congres Palliatieve Zorg plaats, volzet met 850 deelnemers uit de zorgsector. Het congres legt dit jaar de nadruk op het belang van ‘Veerkracht’  (‘resilience’) bij alle betrokkenen: patinten, familie en omgeving, maar ook bij zorgverstrekkers zelf om het bijzondere werk dat palliatieve zorg is te kunnen blijven volhouden. Meer informatie over het Congres op http://mailsystem.palliatief.be/accounts/15/attachments/Agenda/folder_congres_2012_leuven.pdf
Paul Vanden Berghe PhD, directeur Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen
professor Johan Menten, cordinator palliatieve zorg UZ Leuven
Praktisch:
13 september 11u30
Pentalafalokaal Onderwijs en Navorsing 2
Campus Gasthuisberg te Leuven
Parkeren kan op parking ‘De Villa’ (meer info op http://www.uzleuven.be/wegenwerken)
Er worden broodjes voorzien
 
Meer informatie en contact:
Hansbert Vanhove 03 664 82 88 of hansbert@cc-advertising.be