A | A | A

HOME   |   WORD LID   |   CONTACT
print deze pagina

ZOMERFLASH 07/2017

Maandag 31 juli 2017

IN DEZE ZOMERFLASH
Overzicht van de verschillende onderwerpen, voor meer details: scroll naar beneden

  • OP ZOEK NAAR EEN INTERESSANTE OPLEIDING VOOR HET NAJAAR?
  • SAVE THE DATE: INTERUNIVERSITAIR POSTGRADUAAT PALLIATIEVE ZORG VOOR ARTSEN
  • 14de VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG - NOG 30 PLAATSEN BESCHIKBAAR!
  • MUSIC FOR LIFE KOMT DICHTERBIJ!

OP ZOEK NAAR EEN INTERESSANTE OPLEIDING VOOR HET NAJAAR?

In de zomer staan rust en me-time bij veel mensen op de agenda. Maar hoe doe je dat op je werk? De opleiding Zelfzorg in de palliatieve zorg wil hier op 26 oktober 2017 een antwoord op geven.
Bekijk ook de nieuwe opleidingen van Marita Stas: Van conflict naar verbinding. Samenwerken in de zorg op 7 november en Zorgzaam leidinggeven: een haalbare kaart? op 19 december 2017.
De dagen zijn los van elkaar te volgen, maar het is een absolute aanrader om meerdere dagen bij te wonen. Als u twee opleidingen volgt, heeft u recht op een reductie van 10 euro. Bent u leidinggevende en wilt u het driedaagse traject volgen? Dan krijgt u 15 euro korting. Inschrijven voor één of meerdere van de bovenstaande vormingsmomenten kan via deze link.

Kijk zeker ook naar de nieuwe opleiding van Katrien Cornette op 28 september 2017: Dansen rond de leegte. Leren omgaan met onmacht. Deze opleiding leert je stilstaan bij de onmacht die je in je werk kan ervaren en hoe je daarmee kan omgaan. Denk daarbij aan doen-door-niet-doen, aan verlangzamen, aan de plaats van imperfectie en natuurlijk ook aan elkaars 'best practices'. De inschrijvingen lopen al aardig binnen. Wees er dus snel bij via deze link!

Ben je arts en heb je interesse in intervisie? Wees er dan snel bij! De intervisiereeks voor artsen in Antwerpen en Mechelen is helaas al volzet. Voor de Intervisie voor artsen in Gent zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar! De data van de intervisies zijn 20 september, 8 november en 20 december 2017 & 7 februari, 18 april en 16 juni 2018, telkens van 20 tot 22 uur.

Begeleid je een intervisiegroep en wil je je vaardigheden als intervisor verder ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de Intervisie voor intervisoren onder leiding van Walter Rombouts. De intervisiereeks heeft plaats in Gent, telkens op een dinsdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. De data zijn 14 november 2017, 9 januari, 20 maart, 15 mei en 26 juni 2018.

In samenwerking met het netwerk palliatieve zorg Westhoek-Oostende wordt op dinsdag 7 november 2017, in Diksmuide, de opleiding Werken met de Richtlijn Delirium bij palliatieve patiënten georganiseerd. Tijdens deze opleiding leggen experten de pallialine-richtlijn stap voor stap uit aan de hand van casussen. Wil je meer weten over delier en over het belang hiervan in de palliatieve zorg? Schrijf je dan nu in via mail info@palliatieve.be of telefonisch op 051 51 98 00.

Wil je meer weten over de spirituele dimensie van je werk als palliatieve zorgverlener? Vanwege de grote interesse voor de tweedaagse Aandacht voor het spirituele: hoezo? van dr. Marc Desmet wordt de opleiding opnieuw georganiseerd in samenwerking met de netwerken van de provincie Antwerpen op 11 en 25 januari 2018 in Mechelen.

Bekijk ons volledige aanbod op de website!

SAVE THE DATE
Interuniversitair Postgraduaat Palliatieve Zorg voor Artsen

Er komt een nieuwe editie van het Interuniversitair Postgraduaat Palliatieve Zorg voor Artsen in het academiejaar 2018 - 2019. Deze gespecialiseerde vervolgopleiding richt zich op artsen die de basisopleiding gevolgd hebben, of al een zekere ervaring in palliatieve zorg hebben opgebouwd. Wil je op de hoogte blijven van het programma, de locaties en de data van het interuniversitair postgraduaat? Laat ons dit dan zeker weten via mail vorming@palliatief.be of op het telefoonnummer 02/255 30 42. Hou ook onze nieuwsflash in de gaten!

14de VLAAMS CONGRES PALLIATIEVE ZORG - NOG 30 PLAATSEN BESCHIKBAAR!

Wil je graag meer horen over de jongste ontwikkelingen over pijn in palliatieve zorg? Drie netwerken van de provincie Oost-Vlaanderen organiseren samen met de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen, het 14de Vlaams Congres Palliatieve Zorg onder de titel 'De laatste pijn voorbij'. Het congres vindt plaats op dinsdag 26 september 2017 van 13u tot 18u30 in de Capitole in Gent. Het programma kunt u terugvinden in deze flyer. Inschrijven kan via deze link. Met meer dan 1000 inschrijvingen zijn de laatste plaatsen voor de snelle beslissers! Uiterste inschrijvingsdatum: 12 september 2017.

MUSIC FOR LIFE komt dichterbij!

De warmste week van Studio Brussel komt dichterbij! Tijdens deze week kan je voor Music for Life een actie organiseren voor een goed doel naar keuze. Wil jij in actie komen voor de Federatie? Neem dan een kijkje op deze link om te weten hoe je een actie kan organiseren en laat het ons zeker weten, dan geven wij je actie nog meer bekendheid. Geen inspiratie? Hou dan zeker onze volgende nieuwsbrieven in de gaten. Heb je vragen? Geef dan een seintje aan Gommaar Truyens via gommaar.truyens@palliatief.be of op het telefoonnummer 02 255 30 44. Laten we samen zorgen voor een warme week voor de palliatieve zorg!